Poprvé jsem ochutnal burákové máslo

Už dlouho jsem chtěl ochutnat tuhle pochoutku, kterou si oblíbilo mnoho Američanů. Vždycky jsem však zapomněl burákové máslo k nákupu přihodit. Tak se stalo, že jsem ho poprvé ochutnal až tento víkend. V obchodě, kde jsem máslo objevil, bylo na výběr pouze ze dvou druhů: jemné a s křupavými kousky. Výrobce byl v obou případech stejný. Vybral jsem si jemné a těšil jsem se domů na první ochutnávku.

IMG_20140315_191138

Máslo obsahovalo asi 90% buráků a stálo něco kolem 30 Kč.

Nevěděl jsem, k jakému pečivu se burákové máslo má jíst. Google poradil, že se dá jíst naprosto ke všemu. Třeba i k ovoci. Vzal jsem tedy normální český chleba a vyzkoušel jsem to.

Nevěděl jsem do čeho jdu, ale po otevření vůně napovídala, že to bude chutnat podobně jako klasické křupky. Opravdu to tak chutnalo. Čekal jsem mnohem víc vzhledem k tomu, jak si to Američané vychvalují. Budu se snažit, aby se nemusel zbytek másla vyhodit. Přítelkyně, která ho také jedla poprvé nevypadala, že by na něj měla mít ještě někdy chuť. Burákové máslo si asi znovu jen tak nekoupím. Možná jsem měl jen smůlu na výrobce, ale myslím, že se ostatní výrobci nebudou razantně odlišovat.

Článek můžete sdílet:

Napsat komentář